Over ons

 

Gospelkoor Risja is in 1988 opgericht.  Sinds de oprichting heeft Risja al vele hoogtepunten gekend. Het eerste hoogtepunt was het zingen in een gevangenis in Brugge. Dat dit als heel bijzonder werd ervaren door koor en luisteraars mag duidelijk zijn.

 

Het eerste concert dat Gospelkoor Risja gaf, was in het concertgebouw van Hengelo. Ruim 750 mensen konden genieten van mooie gospels, maar ook van liederen van een kinderkoor en van Elly en Rikkert. De kranten waren zeer lovend.

 

Gospelkoor Risja heeft opgetreden in het voorprogramma van Ralph van Manen tijdens een optreden in de stadhuishal van Hengelo. In 1998 werd het 10-jarig jubileumconcert gegeven in een volle zaal van zalencentrum De Waarbeek in Hengelo. In 1999 heeft Risja voor het eerst in haar bestaan een Kerstconcert georganiseerd met mooie bekende en minder bekende Kerstsongs. Later zijn nog enkele Kerstconcerten ten gehore gebracht.

 

Sinds december 2001 wordt het koor begeleid door een eigen band. Met onze band is vanaf dat moment gewerkt aan het concert ter gelegenheid van ons 15 jarig bestaan in 2003. Naast de genoemde concerten werkte Risja mee aan vele verschillende kerkdiensten door geheel Nederland.

 

Eind 2007 gaf  Risja een groot concert in het Rabotheater, voor 800 enthousiaste toehoorders. Het thema was "Better than Life!"

 

 

Eind 2008 mocht Risja alweer haar 20-jarig bestaan vieren met een "Diner-Chantant". Hierbij mochten de koorleden, de band en dirigent in een zeer sfeervolle ambiance, en tussen het repertoire door, de gasten bedienen van een geweldig 4-gangen diner.

 

 

 

Van 30 maart t/m 1 april is het koor naar België afgereisd om daar aan een paasconferentie invulling te geven. Midden in Brugge staat de Evangelische gemeente waar we op 2e paasdag 2 optredens hebben verzorgd. Het was een onvergetelijk weekend waarbij we de Heer groot mochten maken.

 

In 2019 heeft het koor een prachtig lenteconcert gegeven in de Kristalkerk in Hengelo. Dit stond in het teken van musicals. Verschillende nummers werden vertolkt, zoals "Can you feel the love tonight" van The Lion King en "Don't cry for me Argentina"  van Evita.

 


Locatie

Gemeente van Gedoopte Christenen "God is Liefde"

Marskant 35

 

 


Impressies